Indlæg om Nikolaj Stauning

  • 16.10.2023

Hej, jeg er Nikolaj!
Jeg er først uddannet Industritekniker hos Klinkby Maskinfabrik, som i dag hedder MacArtney Hydraulics A/S. Derefter blev jeg uddannet maskiningeniør på Aalborg Universitet⚙️

Jeg er ansat som R&D Engineer. I den forbindelse er min rolle at varetage projekter, som eks. skal tages fra en problemstilling/ide til prototype, produktionsklar emne eller endda videre til leveringer af serie produktioner, hvor kontrolmåling og dokumentation kan være en nødvendighed.

Mine kernekompetencer er at koge problemstillinger ned til en overskuelig størrelse, hvor vi hos Kapacitet kan idegenerere, CAD tegne, fremstille en mock-up/prototype ved hjælp af vores maskinpakke in-house. På den måde kan vi fail fast eller få bekræftet en god løsning.
Eksempelvis, står man ofte i en situation, hvor tiden er altafgørende. Her vælges det måske at køre flere parallelle spor, som skal ende ud i et slutkoncept. I den forbindelse kommer min hands on mentalitet og kendskab for fremstillingsprocesser til udtryk.

Kerne fagområder
⭐Plaststøbning
⭐Termisk simulering kombineret/valideret med test setup.
⭐Medico branchen
- Hofteproteser
- Hardware til forskellige devices
- Kapillarkræfter i små miljøer
⭐Offshore
- Hårdt miljø, hvor levetid og materialelære meget vigtigt.
⭐Vinduesindustrien
- U-værdier
- Limprocesser
- Mekanik på begrænsede områder

En af mine fedeste opgaver har klart været, da der var en meget kompleks problemstilling, som flere store spillere har forsøgt at løse. Nøglen her blev at koge problemstillinger ned fra udgangspunkter i teori, og få det overført til praktiske tilgange med masser af laboratorietest, observationer og konklusioner ⚙️